Ideális lakókörnyezet a Smart Living ökoszisztémával

Életünk több mint felét otthonunkban töltjük, ezért a tiszta levegő, a megfelelő hőmérséklet és az intelligens helyiségvezérlő alkalmazások valóban kényelmessé tehetik.

 

A lakókomfort kifejezés ma már a szókincsünk része, és a jólét olyan állapotát írja le, amelyet az emberek egy adott környezetben elérhetnek. Egy olyan állapotot, amely számos tényezőtől függ, például a hőmérséklet és a páratartalom szintjétől, a levegő minőségétől és a zajkibocsátástól, és amely egyre fontosabbá válik, mivel életünk nagy részét a otthonunkban töltjük. Egy nemrégiben készült felmérés szerint akár 55%-át is.

A lakókomfort mindenekelőtt az emberek egészségére van hatással, hozzájárulva a betegségek kialakulásának csökkenéséhez, ezáltal az egészségügyi kiadások mérsékléséhez. A környezeti szempont is rendkívül fontos, mert a jóllét ezen állapotának eléréséhez elkerülhetetlen az energiafogyasztás. Gondoljunk csak a téli fűtéshez és a nyári hűtéshez, de a használati melegvíz előállításához és a levegő megfelelő megújulásához szükséges erőforrásokra is. Ezért egy olyan világban, ahol az energiaköltségek súlyosan nyomják a háztartások költségvetését, valóban kiemelten fontos, hogy olyan légkondicionáló megoldásokat találjunk, amelyek megújuló energiát használnak. A környezet védelme érdekében a károsanyag-kibocsátás csökkentésével, valamint az energiaszámlák csökkentése érdekében is.

A Smart Living rendszer az intelligens és tudatos otthonhoz

A Smart Living egy integrált energiagazdálkodási rendszer, amelyet a Clivet lakossági berendezéseihez alakított ki.
A következőket tartalmazza:

A Clivet több mint 30 éve dolgozik azon, hogy a legjobb lakókomfortot biztosítsa mind az új ingatlant vásárlók, mind a felújítás előtt állók számára, a fűtéshez és a hűtéshez, a levegő megújításához és tisztításához, a melegvíz-előállításhoz és a napelemekhez való csatlakozáshoz szükséges termékek széles választékát kínálva.

A Smart Living rendszer bevezetésével a vállalat újabb lépést tesz az innováció útján, megoldásait még hatékonyabbá, egységessé és könnyebben ellenőrizhetővé téve..

A Clivet szerint ugyanis a ház csak akkor lesz intelligens, ha az energiaköltségek minimálisra vagy akár nullára csökkentésével a lehető legnagyobb lakókomfortot tudja biztosítani. De hogyan érhetjük el az energiafüggetlenséget az otthonunkban? Egyszerűen. A hőszivattyúk a Clivet Sinergy villamosenergia-tároló rendszerrel és a Control4 NRG intelligens asszisztenssel való zökkenőmentes integrálásával.

Környezetbarát fűtés hőszivattyúkkal

A hőszivattyú környezetbarát alternatívája a hagyományos kazánnak, mivel elsősorban a külső levegőből, a talajvízből vagy a föld alatti hőből származó energiát használja fel. A kazánokkal ellentétben ez a készülék nemcsak télen fűti a házat, hanem a melegebb évszakban hűteni is képes, így teljesen szükségtelenné teszi a légkondicionálást.

A Clivet hőszivattyúk széles választékát kínálja, amelyek maximális energiamegtakarítást, számos konfigurációs lehetőséget (osztott vagy burkolattal ellátott, burkolatlan vagy teljesen látható stb.) és környezetbarát R-32 hűtőközeget biztosítanak. Az új hibrid modellek közé tartozik a Sphera EVO 2.0 EASYHybrid hőszivattyú, amely tavaly elnyerte a Klimahouse-díjat a piaci teljesítmény kategóriában, és ezzel a legjobb fenntartható és gazdaságos hibrid rendszerré minősült, amely hibátlanul helyettesítheti a kazánt.

A Full Electric termékcsalád zászlóshajója, a Sphera EVO 2.0 egy levegő-víz hőszivattyú (a beltéri és a kültéri egység különálló a hely optimalizálása érdekében), amely széles teljesítménytartományban (4–16 kW) és 3 különböző konfigurációban kapható: falra szerelhető, beépített használati melegvíz-tartállyal és burkolat nélkül. A padló-, mennyezeti vagy fali fűtési rendszerekkel tökéletesen kombinálható egység, amely DC inverteres technológiával biztosítja a hűtést, és amely akár 250 literes használati melegvíz-tartályokkal is kombinálható.

 

Egyenletes tiszta levegő ellenőrzött gépi szellőztetéssel


A beltéri levegő minősége elengedhetetlenül fontos az otthon élők egészsége szempontjából, mivel ez az egyik meghatározó tényezője az optimális lakókomfort elérésének. Az állott levegő rendszeres belélegzése ugyanis elősegíti az allergiát és a légzőszervi problémákat. Egyes tanulmányok azt is kimutatták, hogy a mikroszennyező részecskékkel való tartós érintkezés összefüggésbe hozható az olyan súlyos betegségek kialakulásának kockázatával, mint a rák vagy a cukorbetegség.

A levegő megújításának és tisztításának biztosítása érdekében a Clivet az ELFOFresh EVO vezérelt gépi szellőztetőegységet kínálja. A kis méretének és mindössze 29 centiméteres magasságának köszönhetően ideális álmennyezetbe való beépítésre, a készülék innovatív termodinamikus hővisszanyerő rendszerrel rendelkezik, amely önmagában az épület igényeinek több mint 85%-át kielégíti, a levegőt nagy hatékonyságú elektrosztatikus szűrővel (opcionális) tisztítja, és 125 és 500 m3/h közötti levegőmennyiséget biztosít, hogy kielégítse a legfeljebb 300 négyzetméteres lakások megújulási igényeit. Nem véletlen, hogy a legutóbbi Energy Saving Awards (UK) versenyen a 2022-es év háztartási szellőztetési termékének választották.

A Sinergy rendszerrel és a Control4 NRG asszisztenssel a ház igazán okos lesz

A műszaki fejlődés és a digitalizáció lehetővé tette az otthonok energiafogyasztásának szabályozását. A Sinergy inverterrel ellátott moduláris víztartályos rendszer képes tárolni a napelemes rendszer által napközben termelt elektromos energiát és azt este a légkondicionáló rendszer működtetésére és a használati melegvíz előállítására használni.

A CONTROL4 NRG intelligens asszisztens a lehető legjobban kezeli a Synergy víztartály és a hőszivattyúk integrációját a komfort és a hatékonyság növelése érdekében, csak ott és akkor termeli a szükséges energiát, ahol és amikor arra szükség van.

A Clivet érintőképernyős Wi-Fi kronotermosztátokat is kínál, amelyeket a Sphera EVO hőszivattyúval felszerelt rendszerek használatának optimalizálására terveztek. A két színben kapható termosztátok távolról is kezelhetők a Google Play és az App Store áruházban elérhető Clivet Home Connect alkalmazással, vagy az olyan elterjedt hangalapú asszisztensekkel, mint az Alexa.

Információkérés Töltse le a katalógust